نویسنده: محمد امین کیانفر
آيا تا به حال به انواع تقسيم بندي هواپيما بر اساس سرعت توجه كرده ايد؟
در اين مقاله به انواع تقسيم بندي هواپيما بر اساس سرعت خواهيم پرداخت و براي هر دسته بندي نمونه اي از هواپيما هارا بيان خواهيم كرد.
هواپيما ها بر اساس سرعت داراي دسته بندي هاي گوناگوني هستند به گونه اي كه برخي از آنها را صرفا ميتوان جهت مصارف تفريحي و آموزشي استفاده كرد درحالي كه با گونه اي ديگر از آنها میتوان در عرض دو يا سه ساعت از كشوري به كشور ديگر پرواز كرد.
تقسيم بندي هواپيما بر اساس سرعت :
1- سرعت بسيار بالاي صوت (Hyper - Sonic)
2- سرعت چند برابر صوت (Super - Sonic)
3- سرعت ما فوق صوت ( تا دو برابر صوت ( (Trans - Sonic)
4- در حد سرعت صوت (Sub - Sonic)
5- زير سرعت صوت (Down - Sonic)
1- سرعت بسيار بالاي صوت: يعني سرعت هواگرد هاي 5 ماخ به بالا
2- سرعت چند برابر صوت:
سرعت جسمي است كه از سرعت صوت تجاوز ميكند ( از 2 تا 5 ماخ ). براي اجسامي كه در هواي خشك با دماي 20 درجه سانتي گراد ( 68 درجه فارنهايت) در سطح دريا حركت ميكند•
3- هواپيما ما فوق صوت به سرعتي گفته ميشود كه از سرعت صوت (343 متر بر ثانيه) بيشتر باشد.
4- در حد سرعت صوت:
طراحي شده براي عملكرد در سرعت هاي تقريباً برابر با سرعت صوت ( 1 ماخ)
5- زير سرعت صوت:
هواگرد هايي در اين دسته بندي قرار ميگيرند كه كمتر از سرعت صوت ( كمتر از 1 ماخ ) مي باشد .
با توجه به اينكه در هر يك از دسته بندي هاي هواپيما بر اساس سرعت عدد ماخ نقش اساسي دارد. پس در اينجا به تعريف عدد ماخ خواهيم پرداخت.
عدد ماخ: طبق تعريف, نسبت سرعت شيئي در يك سيال به سرعت صوت در همان سيال است. عدد ماخ يك پارامتر بي بعد و بدون *يكا* است كه در *آيروديناميك* جريان هاي تراكم پذير داراي اهميت زيادي است. تعريف رياضي عدد ماخ كه با *M* نشان داده ميشود :
• v سرعت جريان گاز
• a سرعت صوت در محيط
عدد ماخ از نام ارنست ماخ فيلسوف و فيزيك دان اتريشي گرفته شده است.
یک ماخ برابر است با سرعت ۱۲۳۴ کیلومتر در ساعت که آن را سرعت صوت ( Sonic speed) مینامند. سرعت یک جسم پرنده در هوا یا فضا را میتوان در ۶ دسته طبقهبندی کرد که برای محیط پایینتر از اتمسفر زمین، تا حداکثر ۵ حالت اول امکانپذیر هستند.
خیلی ممنون بابت مطلب خودتون🌹🌹
عالی بود مفید👌
عالی است
مطالب بسیار مفید و خوب 👌🏻👌🏻👌🏻
بسیار عالی است
نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
نظرات:
برای ارتباط با تحریریه سایت به آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani@ مراجعه نمایید. به منظور تبلیغات در سایت با آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani @ مکاتبه نمایید . برای اعلام مشکل در سایت و نظرات و پیشنهادات خود با آدرس support@aviationarticles.ir مکاتبه فرمایید.
ایده راه اندازی پایگاه خبری aviationarticlesبه بهمن ۱۳۹7 برمی گردد. پایگاه خبری aviationarticlesبا هدف آگاه و حساس سازی شهروندان وعلاقه مندان و در دسترس بودن تمامی تحلیل ها ومطالب روز هوانوردی ایران و جهان در حوزه تخصصی هوانوردی آغاز به کار کرد.
پایگاهی که سعی دارد با بهره گیری از متخصصان با تجربه و مجرب صنعت هوانوردی ، مقالاتی نو ،جامع و مفید را دراختیارمخاطبان خود قراردهد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به مهندس محمد شفیع خانی می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن