نویسنده: علیرضا رنجبر جعفرآبادی
در این مقاله به کلمه های که معانی آن ها یکی است اما مفهوم شان در زبان تخصصی هوانوردی متفاوت است ، خواهیم پرداخت .
آیا تا کنون به این اندیشیده اید که کلمه های
(Airport ) and (Airdrome) چه تفاوتی با هم دارند؟
یا آیا تا به امروز به این فکر اید که کلمه های
(Aircraft) and (Airplane) چه تفاوتی با هم دارند؟
آیا تا به حال به تفاوت های کلمه های
(ParaGlider) and Glider)) توجه کرده اید ؟
در ادامه با هر کدام از این سه عبارت بیشتر آشنا خواهید شد.
در واقع Airdrome یا aerodrome منطقه ایست که تمامی هواپیماها (مسافری، باری یا نظامی) عملیات پروازی خود را در آن انجام می دهند.
Airport یکی از زیر مجموعه های Aerodrom است.
Airport: به معنی تأکید بر براورده ساختن برخی معیارها یا تأمین نیازهای لازم برای محل پرواز است. لزوماً این معیارها یا نیازمندیها را براورده نمیکند بنابراین میتوان گفت که (همه فرودگاهها، airport هستند اما همه airport فرودگاه نیستند)
Airport از دسته فرودگاهی است که مناسب برای نشست و برخواست هواپیما است اما هیچ گونه خدمات فرودگاهی در آن نه تنها برای خدمه پرواز بلکه برای مسافران هم نیز مورد استفاده قرار نمیگیرد و تمام مسئولیت ها به عهده خلبان صورت میگیرد
Airport منطقه ای است که در آن هواپیماها ، هلی کوپتر ها و بالن ها می توانند تیک آف و لندینگ خود را انجام دهند و همچنین از آشیانه هایی برای نگهداری و تعمیرات هواپیماها برخوردار است. Airport دارای حداقل یک باند برای تیک آف و لندینگ هواپیماها و یا یک باند برای هلی کوپتر ها و همچنین برج مراقبت پرواز است
Airdrome: بر طبق استانداردهای مورد تایید ایکائو Aerodrome یک منطقه معین بر روی زمین یا آب است و می تواند شامل ساختمان ها ، تاسیسات و تجهیزات به منظور استفاده کلی یا جزئی از ورودی یا خروجی و یا جا به جایی های هواپیماها باشد.
در aerodrome ها صرف نظر از اینکه پرواز مورد نظر باری مسافربری یا هردوی آنها باشد و به یک پرواز اجازه تیک آف و لندینگ را می دهند
ریشه کلمه Aerodrome از کلمه یونانی (aeros) به معنی هوا (AIR) و (drome ) به معنای راه (Road) یا مسیر (Course) است. بنابراین معنای لغوی aerodrome ، مسیر هوایی است.
واژه پروازگاه (Airdrome) بیشتر در بریتانیا و قلمروی همسود استفاده میشود و در انگلیسی آمریکایی، شناخته شده نیست. فرودگاه (Airport) به معنی تأکید بر براورده ساختن برخی معیارها یا تأمین نیازهای لازم برای محل پرواز است. اما پروازگاه (Aerodrome یا Airdrome) لزوماً این معیارها یا نیازمندیها را براورده نمیکند.
برادران رایت اولین هواپیما موتور دار را در ۱۹۰۳ میلادی اختراع کرده و به پرواز درآوردند و اختراعشان به عنوان «اولین پرنده سنگین تر از هوای پایدار و کنترل شده» شناخته شد.
Aircraft: وسیله ای است که میتواند به کمک هوای جو، پرواز کند. با این تعریف انواع وسائل پرنده مانند بالن و بالگرد و حتی فضاپیما را می توان Aircraft نام گذاری کرد
Airplane : هر وسیله ای که توسط موتور جت، ملخ یا موتور راکت به جلو رانده میشود و سنگین تر از هوای جو باشد و دارای بال برای پرواز باشد یک Airplane نامیده میشود
در سال ۱۸۵۳ نخستین Glider با یک سرنشین به پرواز درآمد و تنها توانست درازای یک دره را پرواز کند. Glider امروزی می توانند بسیار بیش تر از این مسافت پرواز کنند.
اولین قدم ها در مسیر شکل گیری چتر بال توسط ناسا صورت گرفت. در آن دوره برای کاهش آسیب سفینه های فضایی به هنگام فرود از چتر استفاده می شد
Glider: این نوع پرنده نیروی پیشران موتور ندارد و با الیاف جو در هوا معلق و یا حرکت میکند مانند بالن و کایت
paraGlider: این نوع پرنده نیروی پیشرانه موتور دارد و قابلیت این را دارد که پرواز کند و یا در هوا مانورد بدهد
جالب بود، به دانستنی هامون درباره هوانوردی افزوده شد
عالی بود آرزوی موفقیت های روز افزون علیرضا عزیز
عالی بود👏👏
بسیار عالی و آموزنده با آرزوی موفقیت برای شما دوست عزیز
نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
نظرات:
برای ارتباط با تحریریه سایت به آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani@ مراجعه نمایید. به منظور تبلیغات در سایت با آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani @ مکاتبه نمایید . برای اعلام مشکل در سایت و نظرات و پیشنهادات خود با آدرس support@aviationarticles.ir مکاتبه فرمایید.
ایده راه اندازی پایگاه خبری aviationarticlesبه بهمن ۱۳۹7 برمی گردد. پایگاه خبری aviationarticlesبا هدف آگاه و حساس سازی شهروندان وعلاقه مندان و در دسترس بودن تمامی تحلیل ها ومطالب روز هوانوردی ایران و جهان در حوزه تخصصی هوانوردی آغاز به کار کرد.
پایگاهی که سعی دارد با بهره گیری از متخصصان با تجربه و مجرب صنعت هوانوردی ، مقالاتی نو ،جامع و مفید را دراختیارمخاطبان خود قراردهد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به مهندس محمد شفیع خانی می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن