نویسنده : علی رفیع زاده
آیا با خود فکر کرده اید که حداکثر چه مقدار بار را میتوانیم با خود در سفر های هوایی حمل کنیم ؟
چه نوع بار هایی را میتوان با خود به درون هواپیما برد ؟
چه نوع بار هایی ورودشان به درون هواپیما ممنوع است ؟
امروز در رابطه با قوانین مربوط به بار و چمدان مسافران در سفر هوایی و هر سوالی که با خود دراین رابطه در ذهن دارید صحبت میشود و توضیحات کامل و جامع در رابطه با این موضوع برای شما دوستان عزیز ارائه میگردد با ما همراه باشید.
همه ما وقتی که میخواهیم سفری به خارج از کشور داشته باشیم، یکی از دغدغههای ذهنیمان این است که وزن بار مجاز هواپیما در پرواز خارجی چقدر است. معمولا این قضیه که به ما چیزی به نام اضافه بار بخورد و ما هزینه ای بیش از آنچه انتظار داشته ایم پرداخت کنیم، کمی سفرمان را تلخ میکند. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است که هر شرکت هواپیمایی را که برای سفرمان انتخاب میکنیم، به دقت قوانین آن را مطالعه کنیم. با اینکه تقریبا بار مجاز پرواز خارجی در برخی از هواپیمایی های مطرح یکسان می باشد اما در نظر بگیرید که به هر حال هر شرکت هواپیمایی قوانین خاص خودش را دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کلی در مورد بار مجاز پرواز خارجی و داخلی اطلاعات کاملی را به شما بدهیم.
در مقدار وزن بار مجاز هواپیما و پروازهای خارجی و داخلی بر اساس مسیر هوایی، شرکت هواپیمایی و کلاس پروازی انتخاب شده متفاوت است.
مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی و داخلی بر اساس مسیر هوایی، شرکت هواپیمایی و کلاس پروازی انتخاب شده متفاوت است. وزن بار مجاز در هواپیما از20کیلوگرم تا 40 کیلوگرم با توجه به موارد مذکور تغییر می کند. میزان بار مجاز در پروازهای خارجی پر استفاده که از فرودگاه امام خمینی به مسیر کشورهای اروپایی و آسیایی پرواز می کنند در هواپیمایی های مشهور ایرانی همچون ایران ایر، ماهان، امارات ایرلاین، قطرایرویز، ترکیش ایرلاین، ایرلاین اتحاد و دیگر شرکت های هواپیمایی بین المللی مشهور به شرح زیر است:
این مقدار بار مجاز در پروازهایی که به مقصد قاره آمریکا انجام می شوند کمی بیشتر از این مقدار است و در بیشتر هواپیمایی ها تا ۴۶ کیلوگرم است. البته این مقدار برای پروازهای اکونومی است و در پروازهای بیزینس و فرست کلاس تا ۶۴ کیلوگرم افزایش می یابد. بعضی از ایرلاین های مشهور اروپایی نیز حداکثر وزن بار کمتری برای مسافران در نظر می گیرند و این مقدار در تمام کلاس های پروازی تا ۲۳ کیلوگرم است.
بیشترین سوالی که مسافران ممکن است داشته باشند این است که بار اصلی چه فرقی با بار دستی دارد؟ اصلا بار دستی چیست؟ جواب این سوال بسیار ساده است. هر مسافری این اجازه را دارد که به جز باری که تحویل قسمت بار هواپیما میدهد، وسایلی را به عنوان بار دستی با خودش به کابین هواپیما ببرد. این بار دستی که معمولا به چمدان کریان یا چمدان کابین معروف است باید ابعاد و حجم خاصی داشته باشد که در هر ایرلاین ممکن است متفاوت باشد. بطور کلی توصیه این است که مسافران چه در پروازهای داخلی و چه در پروازهای خارجی بار زیادی را با خود به کابین نبرند و فقط وسایل مهمی مثل لپ تاپ، مدارک مهم و اشیای گران قیمت را به عنوان بار دستی همراه داشته باشند. اگر میخواهید با هواپیما به جایی سفر کنید بهتر است حتما درباره بار دستی مجاز برای بردن به داخل کابین اطلاعات دقیق به دست بیاورید چون نداشتن اطلاعات امکان دارد باعث شود که قسمتی از بار خود را به ناچار تحویل بار هواپیما داده و اگر از میزان بار مجاز فراتر رود، مجبور شوید هزینه اضافه بار پرداخت کنید. طول و عرض و ارتفاع چمدان نباید بیشتر از 56، 45 و 25 سانتیمتر بیشتر باشد تا بتوان آن را در محفظهای که بالای هر صندلی قرار دارد، جا داد. همچنین وزن این بار باید بین 5 تا 7 کیلوگرم باشد که البته میزان وزن آن به ایرلاینی که شما انتخاب کردید و همچنین کلاس پروازتان بستگی دارد.
پس اگر میخواهید باری بیشتر از مقدار وزن بار مجاز هواپیما با خود به داخل کابین ببرید، به کلاس پرواز انتخابیتان دقت کنید. چون که در پروازهای بیزنس کلاس یا فرست کلاس میتوانید بار دستی بیشتری تا 15 کیلوگرم به همراه ببرید. این را هم خوب است بدانید که گاهی هزینه بار اضافه در پرازهای اکونومی بیشتر از بلیط بیزنس یا فرست کلاس میشود، پس به خوبی در این باره تحقیق کنید.این را هم به خاطر داشته باشید که بار دستی را اصلا نباید جلوی پای خود یا زیر صندلی بگذارید چون برای خروج اضطراری مشکل ایجاد میکند.
داخل کابین هواپیما مکانی عمومی محسوب می شود که علاوه بر «کارهایی که در هواپیما هرگز نباید انجام دهید!»، اقلامی هستند که هرگز نباید با خود به داخل کابین ببرید. برخی از لوازم ممنوعه را در لیست زیر ببینید:
لوازمی نیز وجود دارند که با آگاهی از بار مجاز پرواز خارجی بهتر است با خود به داخل کابین ببرید. به طور کلی این لوازم به شرح زیر هستند:
برای بسته بندی چمدان خود به چند نکته توجه کنید زیرا ممکن است در همان جای اول گریبان گیرتان شود و خوراکی های عزیزتان جلوی چشمتان داخل سطل ریخته شود.
اضافه بار به مقدار باری گفته می شود که از حد مجاز هر شرکت هواپیمایی بیشتر باشد. در این بخش به بررسی شرایط اضافه بار در هواپیما و نحوه محاسبه هزینه آن می پردازیم.
به طور کلی شرایط اضافه بار در هواپیما بستگی به نوع پرواز، مقصد و کلاس پرواز شما دارد. به طور کلی، شرکت های هواپیمایی دو روش برای محاسبه اضافه بار دارند: روش وزنی و روش تعداد. در روش وزنی، مجموع وزن چمدان های شما نباید از حد مجاز تعیین شده توسط شرکت هواپیمایی بیشتر باشد. در روش تعداد، تعداد چمدان های شما نباید از حد مجاز تعیین شده توسط شرکت هواپیمایی تجاوز کند. همچنین، هر چمدان نباید از حداکثر ابعاد و وزن مجاز خارج شود.
برای مثال، فرض کنید قصد سفر از تهران به مقصد خارج از کشور را دارید. در صورت خرید بلیط کلاس اقتصادی، حق بار شما 30 کیلوگرم است. اگر وزن چمدان های شما 40 کیلوگرم باشد، 10 کیلوگرم اضافه بار دارید و باید هزینه آن را پرداخت کنید
اما اگر خود را در کلاس سرویس بالاتر قرار دهید و پرواز فرست کلس یا بیزینسی تهیه کرده باشید، حق بار شما افزایش مییابد. به عنوان مثال، در صورت خرید بلیط کلاس بیزینس حق بار شما 40 کیلوگرم است و در صورت خرید بلیط کلاس فرست کلس، حق بار شما 50 کیلوگرم است.
حتما قبل از آنکه به فرودگاه بروید تا سفر خود را شروع کنید، وارد سایت شرکت هواپیمایی مربوطه شوید و اطلاعات مربوط به میزان بار مجاز و هزینه اضافه بار را به دست آورید. البته این اطلاعات در قسمت «baggage weight» بلیط هم نوشته شده و میتوانید به آن سر بزنید. حالا که درمورد محدودیتهای حمل بار شرکت هواپیمایی خود اطلاعات کافی را به دست آوردید، چمدانهای خود را وزن کنید تا مطمئن شوید وزن آن بیشتر از حد مجاز نباشد. درصورتی که اضافه بار داشتید حتما زودتر به فرودگاه بروید تا با مشکلی مواجه نشوید.
پیشنهاد میکنیم که برای آنکه از هزینه بار اضافه به صورت دقیق باخبر شوید با آژانس مسافرتی خود و یا شرکت هواپیمایی که از آن بلیط خریدید تماس بگیرید و از آنها سوال کنید. ایرلاینهای ایرانی در پروازهای خارجی معمولا برای هر کیلوگرم بار اضافه 15 یورو دریافت میکنند. این قیمت ممکن است در مقاصد مختلف فرق کند پس حتما اطلاعات دقیق به دست آورید.
موفق باشی پسرم
ممنونم از مقاله مفید شما، موفق باشید.
نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
نظرات:
برای ارتباط با تحریریه سایت به آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani@ مراجعه نمایید. به منظور تبلیغات در سایت با آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani @ مکاتبه نمایید . برای اعلام مشکل در سایت و نظرات و پیشنهادات خود با آدرس support@aviationarticles.ir مکاتبه فرمایید.
ایده راه اندازی پایگاه خبری aviationarticlesبه بهمن ۱۳۹7 برمی گردد. پایگاه خبری aviationarticlesبا هدف آگاه و حساس سازی شهروندان وعلاقه مندان و در دسترس بودن تمامی تحلیل ها ومطالب روز هوانوردی ایران و جهان در حوزه تخصصی هوانوردی آغاز به کار کرد.
پایگاهی که سعی دارد با بهره گیری از متخصصان با تجربه و مجرب صنعت هوانوردی ، مقالاتی نو ،جامع و مفید را دراختیارمخاطبان خود قراردهد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به مهندس محمد شفیع خانی می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن