نویسنده : امیر علی میر محمودی
آیا تاکنون درباره پهباد ام کیو 9 ریپر چیزی شنیده اید؟
پهبادی تهاجمی با قابلیت انجام عملیات پروازی کنترل از راه دور یا خودمختار است که توسط شرکت جنرال اتميكس اروناتیکال سیستمز عمدتا برای نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا توسعه یافته است. نخستین پرواز پهباد ام کیو 9 ریپر در 2 فوریه 2001 بوده و این پهباد را در سال 2007 معرفی کردند و تا کنون بیش از 300 فروند از آن ساخته شده است. هزینه طراحی اوليه، آزمایش ها، بهینهسازی و تولید انبوه این پهباد برای نیروی هوایی آمریکا و متحدان آن 11 میلیون دلار برآورد شده است. و امروزه قیمت ساخت هر فروند 32 میلیون دلار برآورد شده است و اگر تجهیزات پیشرفته شناسایی، جنگ الکترونیک و تسلیحات را به آن اضافه کنیم هزینه نهایی می تواند به حدود 50 تا 60 میلیون دلار برسد.
ام کیو اولین پهپاد ضربتی است که برای تجسس طولانی مدت در ارتفاع بالا طراحی شده است.
ام کیو دارای یک موتور توربوپراپ با قدرت ۹۵۰ اسب بخار است. قدرت بیشتر به ریپر اجازه می دهد تا ۱۵ برابر بیشتر محموله مهمات حمل کند و با سرعتی در حدود سه برابر ام کیو_1 که نسل قبلی این پهباد هست حرکت کند. این هواپیما توسط خدمه هواپیما که در ایستگاه کنترل زمینی (GCS) مستقر هستند، نظارت و کنترل شده و از سلاح استفاده می کند.
ام کیو ۹ با طول بالهای 20 متری و حداکثر بار 1700 کیلوگرم می تواند به انواع تسلیحات از جمله موشک های هلفایر و یگان های بمب هدایت لیزری ۵۰۰ پوندی (۲۳۰ کیلوگرم ) مسلح شود. استقامت آن در هنگام انجام ماموریت های اطلاعاتی مراقبتی و شناسایی ۳۰ ساعت است که در صورت حمل بار کامل سلاح به ۲۳ ساعت کاهش می یابد. حداکثر سرعت این پهباد به 480 کیلومتر بر ساعت میرسد و برد عملیاتی آن 1850 کیلومتر است و سقف پرواز پهباد 50000 پا است.
پهباد امکیو_۹ریپر دارای ظرفیت سوخت داخلی حدود 1800 کیلوگرم است. مواد اصلی به کار رفته در ام کیو_9 کامپوزیت های فیبر کربن و فایبرگلاس برای کاهش وزن و افزایش مقاومت در برابر فشار و حرارت است. بال های این پهباد به صورت ثابت طراحی شدهاند و قابل تغییر در حین پرواز نیستند. این پهباد دارای یک بال با زاویه پس گرایی حدود دو درجه به سمت عقب است که به افزایش پایداری و کارایی آیرودینامیک آن کمک میکند.
کاربرد این پهباد عملیات های ضد تروریستی، شناسایی و جمع آوری اطلاعات و پشتیبانی از نیروهای زمینی در میدان نبرد است.
ویژگی های پهپاد MQ-9 Reaper
نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
نظرات:
برای ارتباط با تحریریه سایت به آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani@ مراجعه نمایید. به منظور تبلیغات در سایت با آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani @ مکاتبه نمایید . برای اعلام مشکل در سایت و نظرات و پیشنهادات خود با آدرس support@aviationarticles.ir مکاتبه فرمایید.
ایده راه اندازی پایگاه خبری aviationarticlesبه بهمن ۱۳۹7 برمی گردد. پایگاه خبری aviationarticlesبا هدف آگاه و حساس سازی شهروندان وعلاقه مندان و در دسترس بودن تمامی تحلیل ها ومطالب روز هوانوردی ایران و جهان در حوزه تخصصی هوانوردی آغاز به کار کرد.
پایگاهی که سعی دارد با بهره گیری از متخصصان با تجربه و مجرب صنعت هوانوردی ، مقالاتی نو ،جامع و مفید را دراختیارمخاطبان خود قراردهد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به مهندس محمد شفیع خانی می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن