نویسنده : امیر رضا ارمغان
شرکت امبرائر برزیل امروزه یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده هواپیماهای تجاری در جهان است.
این شرکت در سال 1969 تشکیل شده و امروزه با عملکرد برجسته به جای رسیده که بعد از شرکت بوئینگ و ایرباس بیشترین میزان سفارش در زمینه تولید جت های غیر نظامی را دارد و تبدیل به برجسته ترین شرکت در زمینه هوانوردی از جمله در زمینه جت های منطقه ای تبدیل شده است.
از بزرگی این شرکت تاکنون 2200جت منطقهای با ظرفیت 40 تا 120نفر و 1500جت تجاری این شرکت تاکنون خریداری شده و حدود 500 تا فروند دیگر نیز ثبت سفارش شده است.
عملا طی 30 سال بیش تر از تمام شرکت های مانند فوکر هلند،دورنیر آلمان، توپولوف هواپیمای مسافربری ساخته است.
بزرگترین مشتری هواپیماهای امبرائر شرکت هایهواپیمایی آمریکایی هستند.این شرکت در رده جت های زیر صد صندلی حتی بوئینگ را نیز در بازار به وحشت انداخت و همچنين نتیجه وحشت شرکت بوئینگ به پایان تولید 717 خاتمه یافت.
جت منطقه ای امبرائر 145 یک جت دو موتوره با ظرفیت 37 تا 50 نفر برای مسیر های کم مسافر است.
این جت دارای بدنه کشیده و دماغه شبیه امبرائر 120 که یک هواپیمای دو موتوره توربوپراپ میباشد.
این جت در سال 1989 زمانی که هنوز امبرائر دولتی بود طراحی شد. در آن زمان با پیشرفت موتور جدید این دیدگاه در این شرکت وجود داشت که میتوان با طراحی یک جت منطقه ای هواپیماهای توربوپراپ همچون ای تی آر و یا فوکر 50 را از صنعت هوانوردی حذف کرد زیرا مصرف موتور های توربوفن به اندازه پراپ ها پایین آمده و سرعت آنها نیز 40 درصد بیشتر است.(البته در دهه 1990 باز نسل جدید کم مصرف تر پراپ ها وارد صنعت شد)
در طی مراحل طراحی دولت برای کاهش هزینه های مالی خود و افزایش توان رقابت این شرکت را به بخش خصوصی واگذار کرد وادامه کار در بخش خصوصی انجام شد.
در حالی که نخست موتور ها زیر بال کار گذاشته شده بود ولی در نهایت موتور ها در قسمت انتهای هواپیما نصب شد.
امبرائر هواپیمایی است با بدنه فلزی و دو بال به عقب کشیده در پایین بدنه که از یک دم تی شکل استفاده میکند. هواپیما دارای سه ارابه فرود که هر کدام با دو چرخ است که دو ارابه فرود عقبی زیر بدنه جمع میشوند.
همچنین هواپیما دارای یک درب برای سوار شدن مسافر در جلو است که خود دارای پلکان میباشد و به دلیل ارتفاع کم هواپیما نیاز به پلکان فرودگاهی ندارد.
هواپیما در انتهای خود دارای دو سیستم انگلیسی رولزرویس AE3007A1p است که در دهه 1990توسعه یافته و حتی روی هواپیما های بدون سرنشین گلوبال هاوک نیز نصب شده است.این موتور دارای 8300 پاوند است و میتواند هواپیما را به سرعت 828 کیلومتر بر ساعت برساند.
هواپیما با توجه به مدل بین 15 تا 18 تن سوخت درون بال های خود حمل میکند و میتواند بسته به مدل به برد 2400 تا 3500 کیلومتر طی کند( اغلب جت های مسافربری جهان از موتور های چهار شرکت استفاده میکنند :جنرال الکترونیک و پراپ اندویتنی آمریکا که اکثر محصولات بوئینگ و ایرباس را شامل می شوند و تعداد کمی پرات اندویتنی کانادا و رولزرویس انگلستان .حتی روسها نیز روی توپولوف 204 و 2014 و ایلوشین 96 خود از موتور رولزرویس بهره میبرند اگر چه پی اس 90 روسی نیز است که از موتور های مشابه غربی مصرف بالا تری دارد) که به این لسیت کامرشیال فن موتور را نیز می توان اشاره کرد .
نسخه صادراتی این هواپیماها موتور انگلیسی دارند.
هواپیما دارای دو خدمه است خلبان و کمک خلبان و کابین دارای پنج نمایشگر بزرگ رنگی قابل برنامه ریزی و چهار نمایشگر کوچکتر است .هواپیما بسته به مدل دارای توان حمل 35 تا 50 سرنشین است دلی در همه آنها ترکیب این است که در یک ردیف سه صندلی شامل دو صندلی در کنار هم و یک صندلی به شکل تکی قرار دارد.
سری امبرائر دارای چندین مدل است که به آن اشاره می شود:
امبرائر 135ERپایه ترین نسخه تولید دارای ظرفیت 37 نفر می باشد.این نسخه از موتور رولزرویس AE3007_A1با توان 8300 پاوند رانش استفاده میکندکه تمامی مدل های بعدی نیز نصب شده است.این نسخه میتواند با بیشترین ظرفیت به برد 2409کیلومتر نیز برسد.
امبرائر 135LR مشابه نسخه قبلی ولی با سوخت بیشتر برای برد بیشتر نیز می باشد.این نسخه میتواند 5100 کیلوگرم سوخت بیشتر است و میتواند به برد 3243کیلومتر برسد.
امبرائر 140ER نسخه کشیده تر دارای شش صندلی بیشتر که تعداد مسافرین قابل حمل را به44 نفر رسانده است. این نسخه 1100کیلوگرم سنگین تر است و دارای برد 2317 کیلومتر است.
امبرائر 140LR نسخه دوربرد که 5 تن سوخت بیشتری حمل میکند
امبرائر 145STD نسخه پایه که تعداد مسافرین به 50 رسیده است.
امبرائر 145EU نسخه برای بازار اروپا که دارای 50 سرنشین است.
امبرائر 145ER نخستین نمونه تولید سری 145 با توان حمل 50 سرنشین نیز می باشد(این نسخه در تعداد محدود تولید شد)
امبرائر 145LR نسخه دوربرد 50 نفره که دارای برد 2875 کیلومتر بوده و در نمونه های 145با ظرفیت 50 نفر بیشتر از همه تولید شد.(نسخه ای با کد LU با سوخت بیشتر نیز ساخته شد)
امبرائر 145XR این نسخه برای افزایش برد و کاهش مصرف سوخت مورد ارتقا قرار گرفت.این ارتقا شامل نصب بالچه برای لبه بال بود که باعث کاهش پسا نوک بال و آشفتگی های هوا در نوک بال می شود و مصرف سوخت را کاهش میداد.
این نسخه مخازن سوخت بزرگتری در بال دارد و متور ارتقا یافته AE3007A1Eبا توان 8700 پوند رانش بهره میبرد که مصرف کمتری نیز داشت و برد آن را با 50 مسافر به 3704کیلومتر میرساند که دور بردترین نسخه خانواده امبرائر 145 است.
پنچ مشتری بزرگ امبرائر 145 عبارت اند:اکسپرس جت آمریکا با 184 فروند از انواع 135LRو 145LRو XR ( البته در مجموع 198فروند تحویل گرفته اما تعدادی را بازنشسته کرده است) شرکت امریکن ایگل با 185فروند از انواع امبرائر 140و 145 ، ترنس استیتس آمریکا با 50 فروند که درحال افزایش میباشد.
همچنين نسخه نظامی این پرنده مورد استفاده قرار گرفت.در واقع تنها بدنه آن استفاده شد. دو طرح روی آن انجام شد که همگی روی بدنه امبرائر 145 یا همان نسخه 50 نفره انجام گرفت که یکی امبرائر R_99 که درواقع نسخه اواکس است که دارای یه رادار ارائه فازی فعال سوئدی ساخت اریکسون روی بدنه است 425کیلومتر بر ضد یک جنگنده برد دارد. کشورهایی چون هلند مکزیک و هند صادرشده است.نسخه دیگر R_99B میباشد این نسخه نمونه جاسوس الکترونیک است که دارای یک رادار ساختگی برای نقشه برداری و کشف حرکت نیروی زمینی تا برد 200 کیلومتری است و از تجهیزات جنگ الکترونیک ، شنود مکالمات دشمن و ایجاد اختلال روی آن و جمع آوری فرکانس های دشمن برخوردار است.نسخه دیگری با نام p_99 نیز در دسترس است که نسخه گشت دریایی با یک رادار یک دوربین دید اپتیک حرارتی زیر بدنه است و در زیر هربال دارای دوجایگاه برای حمل موشک ضد کشتی است.
نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
نظرات:
برای ارتباط با تحریریه سایت به آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani@ مراجعه نمایید. به منظور تبلیغات در سایت با آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani @ مکاتبه نمایید . برای اعلام مشکل در سایت و نظرات و پیشنهادات خود با آدرس support@aviationarticles.ir مکاتبه فرمایید.
ایده راه اندازی پایگاه خبری aviationarticlesبه بهمن ۱۳۹7 برمی گردد. پایگاه خبری aviationarticlesبا هدف آگاه و حساس سازی شهروندان وعلاقه مندان و در دسترس بودن تمامی تحلیل ها ومطالب روز هوانوردی ایران و جهان در حوزه تخصصی هوانوردی آغاز به کار کرد.
پایگاهی که سعی دارد با بهره گیری از متخصصان با تجربه و مجرب صنعت هوانوردی ، مقالاتی نو ،جامع و مفید را دراختیارمخاطبان خود قراردهد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به مهندس محمد شفیع خانی می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن