نویسنده : محمد شفیع خانی و مجید انجیل زاده
با تمام مزیت هایی که سفرهای هوایی در تمام ابعاد زمانی و صرفه ی اقتصادی نسبت به زمان طی مسیر برای رسیدن به مقصد از طریق روش های دیگر سفر دارد،همیشه محدودیت هایی که برای حمل کالا و اثاثیه مسافرین هواپیما بوده و همچنان هست مشکل ساز و کلافگی مسافران را در پی دارد. برای مثال در جامه دان اثاث مسافر حمل کالاهای خطرناک مانند مایعات با حالت های اسیدی و یا حتی باطری در قسمت بار از طرف شرکت های هواپیمایی ممنوع و بعضا محدود است. مسافران نیز تمایلی به ممنوعیت بار خود در پرواز ندارند و این در صورتی است که شرکت های هواپیمایی نسبت به حمل بار و کالاهای خطرناک توسط مسافرین ممانعت به عمل آورده و گاها سلیقه ای به قوانین و رویه های قابل اجرا جهت کمک و سهولت در امر حمل و نقل مسافرین اقدام می شود. برای شفافیت بهتر موضوع ابتدا به تعریف کالا و اثاث مجاز مسافر و سپس تعریف کالای خطرناک و نحوه و شرایط حمل آن می پردازیم.
تعریف اثاث قابل حمل توسط مسافر شامل البسه، کفش، ماشین اصلاح می باشد. اثاث همراه مسافر چه به صورت بار همراه و چه به صورت تحویل در قسمت بار هواپیما شامل تعریف اثاث قابل حمل توسط مسافر می باشد.
کالاهای خطرناک به اقلام و موادی گفته میشود که سلامت و ایمنی مسافران یا هواپیما را به مخاطره میاندازد .حمل این گونه اقلام با توجه به دستورالعمل های سازمان بینالمللی هواپیمایی کشوری( ایکائو ) و انجمن شرکتهای هواپیمایی میباشد حمل این اقلام در داخل جامدان و یا کیف دستی مسافرین اکیداً ممنوع میباشد و تنها میتوان در انبار هواپیما آن را حمل نمود .مواد و کالاهای خطرناک بایستی بر اساس شرایط و ضوابط خاص و بین المللی حمل هوایی، بسته بندی شده باشند و این بسته بندی می بایست با کیفیت بالا و یا ساختار مطمئن و به منظور جلوگیری از نشت و تراوش در شرایط تغییرات دمایی و رطوبت و فشار و ارتعاش انجام گرفته باشد
پس از توضیح و آشنایی با تعریف کالای خطرناک و دسته بندی کلاس آن ها به حمل بار توسط مسافرین خطوط هوایی می پردازیم. مسافران این مقدار از کالای خطرناک را که در ادامه گفته شده می توانند به مقدار و میزان معین همراه خود حمل کنند. لازم به ذکر است که تمام قوانین و رویه ها بین المللی بوده و توسط سازمان جهانی IATA و در کتاب کالای خطرناک قابل دسترسی می باشند.
با توجه به گستردگی کالاها و شرایط حمل آن ها تمامی موارد در این مطلب نمیگنجد با این حال قبل از سفر اگر کالایی همراه خود دارید که در حمل آن مردد هستید قبل از حمل با شرکت هواپیمایی مورد نظر هماهنگی برای حمل آن را انجام دهید.
نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
نظرات:
برای ارتباط با تحریریه سایت به آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani@ مراجعه نمایید. به منظور تبلیغات در سایت با آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani @ مکاتبه نمایید . برای اعلام مشکل در سایت و نظرات و پیشنهادات خود با آدرس support@aviationarticles.ir مکاتبه فرمایید.
ایده راه اندازی پایگاه خبری aviationarticlesبه بهمن ۱۳۹7 برمی گردد. پایگاه خبری aviationarticlesبا هدف آگاه و حساس سازی شهروندان وعلاقه مندان و در دسترس بودن تمامی تحلیل ها ومطالب روز هوانوردی ایران و جهان در حوزه تخصصی هوانوردی آغاز به کار کرد.
پایگاهی که سعی دارد با بهره گیری از متخصصان با تجربه و مجرب صنعت هوانوردی ، مقالاتی نو ،جامع و مفید را دراختیارمخاطبان خود قراردهد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به مهندس محمد شفیع خانی می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن