نویسنده: رضا رحیمی
آیا تا به حال درباره بمب افکن بی 2 اطلاعاتی را شنیده اید؟ این بمب افکن چه ویژگی هایی دارد و در چه ماموریت هایی تا به حال از آن استفاده شده است؟ در این مقاله به تمامی این سوالات خواهیم پرداخت .
بمب افکن B2که معروف به روح است ، قابلیت حمل 80بمب هوشمند 230کیلویی را دارد این بمب افکن که به کمک شرکت بوئینگ ساخته شده است وظیفه جاسوسی در ارتفاعات بسیار زیاد را دارد .طوری که هیچ راداری قابلیت پیدا کردن این بمب افکن را ندارد .
این بمب افکن فقط برای کشور آمریکا است که حدود 21 عدد از آن ساخته شده است.
با سوخت گیری اولیه پیش از 11هزار کیلو متر را طی میکند و اگر سوخت گیری هوایی کند میتواند به هر نقطه ایی از زمین برود
طبق ادعای سازندگان، مهم ترین ویژگی این بمب افکن رادارگریز بودن آن است که توانایی انعطاف پذیری بالایی دارد و همچنین ویژگی آیرودینامیکی بالایی دارد.
این بمب افکن گران ترین بمب افکن در بین تمام بمب افکن ها است .هزینه ی ساخت این بمب افکن حدود 2ملیارد دلار آمریکا بوده است. هزینههای نگهداری این هواپیما هم بسیار زیاد است. هزینه نگهداری هر فروند بی-۲ در هر ماه ۳٫۴ میلیون دلار است و پس از هر ساعت پرواز باید ۶۰ ساعت فعالیت تعمیراتی و نگهداری بر روی آن انجام شود. با توجه به اینکه عملیاتهای بی-۲ معمولاً بیش از ۳۰ ساعت طول میکشند، پس از هر مأموریت باید دهها روز فعالیت تعمیراتی بر روی آنها انجام شود.
دود های حاصل از احتراق موتور B2 قبل از اینکه خارج شود کاملا سرد میشود تا رادار های حرارتی نتواند مسیر آن را پیدا کند و در این بمب افکن سکان عمودی وجود ندارد.
این هواپیمای تکصوت دو خدمه بود که توسط نورث روپ (بعدها نورتروپ گرومن) طراحی و از سال ۱۹۸۷ تا ۲۰۰۰ تولید شد. این بمب افکن میتواند هم سلاحهای متعارف و هم سلاحهای هستهای گرمایی، مانند بمبهای هستهای ام کی ۸۲ با هدایت جی پی اس ۸۰ پوند (۲۳۰ کیلوگرم) یا شانزده بمب هسته ای ۲۴۰۰ پوندی (۱۱۰۰ کیلوگرم) بی۸۳ را پرتاب کند.
بی-۲ تنها هواپیمای مورد تایید در خدمت است که می تواند تسلیحات بزرگ هوا به سطح را در پیکربندی رادارگریز حمل کند. نسل دوم این بمبافکن، دارای ویژگی رادارگریزی بهتری است که میتواند در برابر تهدیدهای سیستمهای ضدهوایی ایمن باشد. بدنهٔ این بمبافکن از مواد خاصی ساخته شده که امواج رادار را جذب میکند.
شناسنامه نورثروپ گرومن بی-۲ اسپیریت
ماموریت ها:
یکی از مهمترین ماموریتهای B۲ بمباران مراکز نظامی صربستان در جنگ کوزوو در سال ۱۹۹۹ بود. در هشت پرواز اولیه، B۲ سی وسه درصد اهداف را نابود کرد. در این پروازها B۲ از پایگاه خود در Missouri بر میخاست، منطقهٔ مورد نظر را بمباران میکرد و سپس به آشیانه خود در آمریکا باز میگشت بدون اینکه توقفی در جایی داشته باشد.
ماموریت بعدی در افغانستان بود که ۳ بمب افکن B۲ طی ۳ روز مناطق مربوط به طالبان را بمباران کردند.
آخرین بهره گیریها از B2 Spirit در عراق بود، که طی پروازهای ۳۰ ساعته و حتی ۵۰ ساعته، B۲ بیش از ۱٫۵ میلیون پوند مهمات را در عراق رها کرد.
یک فروند از این هواپیمای بمب افکن در یکی از ماموریت های خود در تاریخ 4 اسفند 1387 سقوط کرده است.
مشخصات:
عالی بود🙏
فقط 50 میلیارد دلار برای راه اندازی خط تولیدش هزینه کردن بعد همه اش 28 فروند ازش ساخته شده؟ یعنی برای ساخت هر فروندش حدود 2 میلیارد دلار هزینه شده!!! که به راحتی با یک ضدهوایی جدید روس مثل s400 هم منهدم میشود
چه سلاح موثرتری میتونه سریع این هواپیما رو سرنگون کنه؟
درباره آقا ممنون بابت این مقاله جالب و خواندنی از بمب افکن بی ۲.واقعانظیرنداره.
نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
نظرات:
برای ارتباط با تحریریه سایت به آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani@ مراجعه نمایید. به منظور تبلیغات در سایت با آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani @ مکاتبه نمایید . برای اعلام مشکل در سایت و نظرات و پیشنهادات خود با آدرس support@aviationarticles.ir مکاتبه فرمایید.
ایده راه اندازی پایگاه خبری aviationarticlesبه بهمن ۱۳۹7 برمی گردد. پایگاه خبری aviationarticlesبا هدف آگاه و حساس سازی شهروندان وعلاقه مندان و در دسترس بودن تمامی تحلیل ها ومطالب روز هوانوردی ایران و جهان در حوزه تخصصی هوانوردی آغاز به کار کرد.
پایگاهی که سعی دارد با بهره گیری از متخصصان با تجربه و مجرب صنعت هوانوردی ، مقالاتی نو ،جامع و مفید را دراختیارمخاطبان خود قراردهد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به مهندس محمد شفیع خانی می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن