نویسنده : محمد شفیع خانی
شرکت ها ،سایت ها و سازمان های زیادی در دنیا هستند که به رتبه بندی فرودگاهها، شرکتهای هواپیمایی ،خدمه پروازی و مدیران و اهدای جوایز به برترین آنان در صنعت هوانوردی به صورت سالانه میپردازند و لیست های برترین های مورد نظر خود را به صورت سالانه منتشر میکنند .هر کدام از این شرکتها معیارها و روش امتیاز دهی مخصوص به خود را دارند و همین تفاوت باعث ایجاد تفاوت هایی در لیست های خروجی آنان می شود.
در این مطلب به برخی از این لیست ها و رتبه بندی های معتبر اشاره میکنیم. معتبرترین و بزرگترین مجموعه هایی که اقدام به انتشار لیست برترین های هوانوردی در شاخه های مختلف می کنند، شرکت های اسکای تر کس (sky trax) و center for Asia pacific aviation ) CAPA)
می باشند. با این تفاوت که شرکت اسکای ترکس نتایج خود را بر اساس یک نظرسنجی مردمی گسترده ارائه می دهد اما CAPA بر اساس اعلام نظر هیئت داوران و کارشناسان مستقل.
رتبه بندی سالانه اسکای ترکس بر مبنای نظرات حدود ۱۴ میلیون مسافر از ۱۰۵ کشور مختلف میباشد اما CAPA جوایز خود را در دو رده شرکتهای آسیا و اقیانوسیه و شرکتهای جهانی( شرکت هایی که در قاره های دیگر به جز آسیا و اقیانوسیه فعالیت می کنند) ارائه می دهد. به این صورت که همه برندگان جوایز آسیا و اقیانوسیه به طور خودکار برای جوایز جهانی نیز کاندید میشوند این دو مجموعه معمولاً در شاخههای زیر به انتشار لیست برترین های خود اقدام می کنند.
1-بهترین ایرلاین ها
2- بهترین خدمه ی پرواز از نظر برخورد
با مسافران و انجام عملیات پروازی در طول پرواز
3- جایزه بهترین مدیریت راهبردی در صنعت هوانوردی
4- جایزه بهترین ایرلاین از جهت پیشرفت در توسعه و خدمات
5- جایزه بهترین خدمات فرودگاهی
6- جایزه بهترین مرکز آموزش هوانوردی
اما انتشار این لیست ها و تقدیر از نفرات برتر و تشویق آنان چه مزیتی دارد?
تحقیقاتی که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده، نشان میدهد میزان بهرهوری کارمندانی که دارای انگیزه هستند تا ۳۱ درصد بیشتر است. فروش آنها و میزان بازدهی آنها نیز به میزان ۳۷ درصد بیشتر بوده و خلاقیت آنها سه برابر می شود. بنابر تحقیقاتی که توسط شورای رهبری شرکتها و با حضور ۵۰ هزار شرکتکننده انجام شده ،مشخص شد که احتمال استعفا از کار و یا مهاجرت کارمندان تا ۸۷ درصد کمتر میشود. این آمار کافی است که به اهمیت ایجاد انگیزه برای رقابت در صنعت انحصارطلب هوانوردی پی برد اما متاسفانه در صنعت هوانوردی ایران خبری از انتشار چنین لیست هایی جهت اعلام و تجلیل از برترینهای این حوزه از سوی هیچ سازمان رسمی و حتی رسانه مردمی و معتبر نیست که این خود یکی از کمبودها و معضلات صنعت هوانوردی ایران است که هرچه زودتر در راستای حل آن باید اقداماتی صورت گیرد .
نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
نظرات:
برای ارتباط با تحریریه سایت به آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani@ مراجعه نمایید. به منظور تبلیغات در سایت با آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani @ مکاتبه نمایید . برای اعلام مشکل در سایت و نظرات و پیشنهادات خود با آدرس support@aviationarticles.ir مکاتبه فرمایید.
ایده راه اندازی پایگاه خبری aviationarticlesبه بهمن ۱۳۹7 برمی گردد. پایگاه خبری aviationarticlesبا هدف آگاه و حساس سازی شهروندان وعلاقه مندان و در دسترس بودن تمامی تحلیل ها ومطالب روز هوانوردی ایران و جهان در حوزه تخصصی هوانوردی آغاز به کار کرد.
پایگاهی که سعی دارد با بهره گیری از متخصصان با تجربه و مجرب صنعت هوانوردی ، مقالاتی نو ،جامع و مفید را دراختیارمخاطبان خود قراردهد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به مهندس محمد شفیع خانی می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن