هوانوردی یکی از قدیمی ترین علوم دنیاست ، این علوم یا بهتر بگوییم این دانش به تازگی وارد زندگی انسان ها شده است چون مالکین دیگری داشته است ، از عصر دایناسورها هوانوردی وجود داشته است ، حتما دایناسورهای پرنده را به خاطر دارید ، از آن نسل به بعد هم این پرندگان هستند که دانش هوانوردی را بصورت کاملا ذاتی در اختیار دارند و از بدو تولد بعضا قادر به هوانوردی و پرواز هستند. اما چیزی که امروز ما به آن هوانوردی یا در اصطلاح انگلیسی Aviation می گوییم در واقع دانشی است که انسان بی پر و بال توانسته است با استفاده از ماشین ها و ابزارهایی که ساخته موفق به پرواز شود و امروزه هوانوردی تبدیل به یک علم و البته یک هنر شده است. هوانوردی در دیکشنری به این شکل تعریف شده است : هوانوردی یعنی قابلیت پرواز کردن ، یعنی چیزی شبیه به کاری که پرندگان انجام می دهند اما این تعریف از دیدگاه دیکشنری است . هوانوردی یا Aviation چیست ؟ هوانوردی علم طراحی و توسعه اجسام پرنده است که بصورت ویژه ای منظور از اجسام پرنده همان دستگاه هایی است که ما آنها را به عنوان هواپیما می شناسیم اما طبیعتا محدود به این دستگاه یا ماشین نمی شود . در روزگاری که صنعت هوانوردی در ابتدای کار خودش بود به کسی که هواپیما را هدایت می کرد با توجه به اینکه یک وسیله سنگین را در هوا هدایت و پرواز می داد اصطلاحا هوانورد می گفتند و بعد از سالها واژه خلبان یا Pilot به جای هوانورد مورد استفاده قرار گرفت. صنعت هوانوردی یک چیز جدید نیست و صرفا در ماشینی به نام هواپیما خلاصه نمی شود ، هوانوردی از ابتدا با انسان ها بوده است و همیشه انسان رویای پرواز کردن را در دل داشته است .
در این میان استفاده از بالن های گازی ، استفاده از پاراگلایدر ، استفاده از چتر و ... همگی در زمره صنعت هوانوردی قرار می گیرند. هوانوردی به زبان ساده یعنی توانایی پرواز دادن یک جسم سنگین در هوا و البته قابلیت هدایت و مسیردهی به جسم مربوطه ، انسان ها در تاریخ بارها تلاش به پرواز کردن کردند و بارها هم شکست خورده اند ، شاید همه ما اختراع هواپیما را از آن برادارن رایت بدانیم اما شاید جالبتر باشد بدانید که قبل از آن انسان پرواز کرده بود و برادران رایت در واقع فقط مخترع اولین هواپیمای موتوری دنیا بودند. این روزها هوانوردی یک علم است ، علم پرواز به وسیله اجسامی که می توانند در هوا پرواز کنند و هدایت شوند و از آنها برای مصارفی غیر از مصارف تفریحی و مطالعاتی نیز استفاده شود. این روزها تجهیزات و ماشین های هوانوردی صرفا هواپیماها نیستند و علوم هوانوردی ترکیبی از انواع و اقسام اجسام پرنده است.
اما زیاد حاشیه نرویم بهتر است ، هوانوردی در لفظ عام یعنی پرواز کردن با هواپیما برای اهداف تجاری یا نظامی ، اما هوانوردی می تواند شامل زیرشاخه های دیگری نیز باشد که از آن جمله می توانیم به پرواز هواپیماهای تجاری ، پرواز هواپیماهای شخصی ، پرواز هواپیماهای باری ، پرواز هواپیماهای نظامی ، چتربازی ، پاراگلایدر ، هدایت هواپیماهای جاسوسی ، هدایت انواع هلیکوپتر ، هدایت انواع جایروکوپتر ، هدایت و پرواز هواپیماهای شناسایی ، هدایت و پرواز بالن و کایت ، هدایت و پرواز پهپادها و ... اشاره کنیم. علوم هوانوردی به علم طراحی و توسعه هواپیماها با تنوع های زیاد گفته می شود ، این علوم با توجه به اینکه در هوا و در دنیایی فاقد مرز خاکی استفاده می شود دارای قوانین بین المللی ایمنی و امنیتی بسیار زیاد و سختگیرانه است و به همین دلیل تبدیل شدن به یک خلبان کار اصلا ساده ای نیست و آزمایش ها و عملیات های بسیار دشواری برای تبدیل شدن به یک خلبان بایستی پشت سر گذاشته شود.
شما چه به عنوان یک مهندس موتورهای هواپیما و چه به عنوان یک خلبان در صنعت هوانوردی و یا حتی یک مهماندار در هواپیما باشید به هر حال یک درجه خاص از پرستیژ کاری را با خودتان همراه خواهید داشت ، چه بخواهید و چه نخواهید از منظر دیگران و البته حتما از نظر خودتان کاری که می کنید با ارزش و با کلاس است اما در عین حال در هر لایه ای از مشاغلی که در حوزه هوانوردی وجود دارد این تعهد عمیق به مسائل ایمنی است که شما را از سایر صنایع متمایز می کند ، در صنعت هوانوردی تقریبا جای هیچ اشتباهی نیست چون اولین اشتباه می تواند آخرین اشتباه باشد.
یک خلبان ضمن اینکه بایستی بتواند هدایت درستی از هواپیما را انجام بدهد بایستی تا حدودی از لحاظ فنی نیز به مسائل مختلف هواپیما آگاهی داشته باشد. جالب است بدانید که خلبانی و مهمانداری هواپیما یکی از پر استرس ترین شغل ها در دنیا محسوب می شوند. امروزه هوانوردی به عنوان یک رشته دانشگاهی آموزش داده می شود و بصورت کلی به سه زیرشاخه خلبانی ، مراقبت پرواز و البته ناوبری هوایی تقسیم بندی می شود. سایر مشاغل مرتبط با هوانوردی الزاما در دانشگاه ها تدریس نمی شوند و زیرمجموعه هایی از ساختارهای نظامی محسوب می شوند.
نام و نام خانوادگی :
پست الکترونیک :
نظرات:
برای ارتباط با تحریریه سایت به آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani@ مراجعه نمایید. به منظور تبلیغات در سایت با آدرس تلگرامی mohammad_shafikhani @ مکاتبه نمایید . برای اعلام مشکل در سایت و نظرات و پیشنهادات خود با آدرس support@aviationarticles.ir مکاتبه فرمایید.
ایده راه اندازی پایگاه خبری aviationarticlesبه بهمن ۱۳۹7 برمی گردد. پایگاه خبری aviationarticlesبا هدف آگاه و حساس سازی شهروندان وعلاقه مندان و در دسترس بودن تمامی تحلیل ها ومطالب روز هوانوردی ایران و جهان در حوزه تخصصی هوانوردی آغاز به کار کرد.
پایگاهی که سعی دارد با بهره گیری از متخصصان با تجربه و مجرب صنعت هوانوردی ، مقالاتی نو ،جامع و مفید را دراختیارمخاطبان خود قراردهد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به مهندس محمد شفیع خانی می باشد
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن